ΑΘΗΝΑ
13:33
|
20.09.2024
Σοκ στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη κυκλώματος παιδεραστίας που δρούσε στην πόλη Τέλφορντ εδώ και 40 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 1.000 παιδιά στην πόλη Τέλφορντ της Βρετανίας έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από το 1989 μέχρι σήμερα εν μέσω της αποτυχίας της αστυνομίας και των τοπικών αρχών να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας που είδε χθες Τρίτη το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα ξεκίνησε αφού η Sunday Mirror αποκάλυψε ότι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδεραστών στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας κακοποιούσε κορίτσια στο Τέλφορντ από τη δεκαετία του 1980. Το κύκλωμα παιδεραστών φαίνεται πως είχε δράση 40 ετών στην πόλη, ενώ κακοποιήθηκαν πάνω από 1000 παιδιά, ορισμένα εκ των οποίων στην ηλικία των 11 ετών.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αντί να προστατεύσουν τα θύματα, κατηγόρησαν τα παιδιά για την κακοποίηση που υπέστησαν.

Μεταξύ άλλων, οι δάσκαλοι αποθαρρύνονταν να καταγγείλουν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ η αστυνομία έφερε ως δικαιολογία για την κωλυσιεργία της ότι η έρευνα σε βάρος ορισμένων από τους φερόμενους ως δράστες, που ήταν ασιατικής καταγωγής, θα πυροδοτούσε φυλετικές εντάσεις, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι συλληφθέντες υπεύθυνοι για το κύκλωμα παιδεραστίας στο Τέλφορντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Τομ Κρόουθερ, δήλωσε ότι η ασέλγεια κατά ανηλίκων ήταν ανεξέλεγκτη επί δεκαετίες, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι υπηρεσίες απέρριψαν τις καταγγελίες για παιδική εκμετάλλευση ως «παιδική πορνεία».

«Το συντριπτικό θέμα των αποδεικτικών στοιχείων ήταν τα φρικτά βάσανα γενεών παιδιών που προκλήθηκαν από την απόλυτη σκληρότητα εκείνων που διέπραξαν τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Τα θύματα και οι επιζώσες είπαν επανειλημμένα στην έρευνα πώς, όταν ήταν παιδιά, οι ενήλικες άνδρες εργάζονταν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους πριν προδώσουν ανελέητα αυτήν την εμπιστοσύνη, αντιμετωπίζοντάς τους ως σεξουαλικά αντικείμενα ή εμπορεύματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Αμέτρητα παιδιά δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση και βιάστηκαν. Ταπεινώθηκαν και εξευτελίστηκαν σκόπιμα, διακινήθηκαν. Δέχθηκαν βία και οι οικογένειές τους απειλήθηκαν» πρόσθεσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Οι δράστες αναζητούσαν «ευάλωτα» παιδιά, στα οποία προσέφεραν φαγητό, αλκοόλ ή τσιγάρα και για τα οποία ζητούσαν σεξουαλικά «ανταλλάγματα». Η πλειοψηφία των δραστών δεν χρησιμοποιούσε αντισύλληψη και ζητούσαν, σε πολλές περιπτώσεις, να τερματιστούν οι εγκυμοσύνες, αν και ορισμένες επιζώσες γέννησαν τα παιδιά των βιαστών τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με την έρευνα, τα θύματα δέχτηκαν απειλές θανάτου εναντίον τους ή των οικογενειών τους εάν προσπαθούσαν να τερματίσουν την κακοποίηση.

Ήδη από το 2013 επτά άνδρες φυλακίστηκαν μετά την «Επιχείρηση Δισκοπότηρο», μια αστυνομική έρευνα για την παιδική πορνεία στην περιοχή Τέλφορντ που εντόπισε κορίτσια ηλικίας 13 ετών να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης μετά από προσφορές αλκοόλ και χρημάτων.

Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι μετά τις καταδίκες, οι αρχές σταμάτησαν να εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτή την περιοχή.

«Ακόμη και μετά την Επιχείρηση Δισκοπότηρο, η αστυνομία και το συμβούλιο μείωσαν τις εξειδικευμένες ομάδες CSE στο απόλυτο τίποτα– για να εξοικονομήσουν χρήματα», κατέληξε ο Τιμ Κρόουθερ.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές της περιοχής ζήτησε συγγνώμη για την αποτυχία της να αποτρέψει αυτά τα εγκλήματα, ενώ οι τοπικές αρχές ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η υπόθεση προστίθεται σε μια σειρά φρικιαστικών περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης στη Βρετανία, που έχει αγγίξει το ποσοστό του 27% των υποθέσεων. Το 2014, άλλη ανεξάρτητη έρευνα είχε αποκαλύψει ότι περίπου 1.400 παιδιά σε αγγλική πόλη είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Τζίμι Σάβιλ αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό του, το 2011, ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερα από 500 παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα