ΑΘΗΝΑ
15:33
|
25.04.2024
Η ιταλική κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε αρκετές βόρειες περιοχές της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας, Στέφανο Πατουανέλι, προειδοποίησε σήμερα ότι το ένα τρίτο της αγροτικής παραγωγής της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της ξηρασίας και της κακής κατάστασης του δικτύου άρδευσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κυβερνητικών ερευνητικών ινστιτούτων, οι υδάτινοι πόροι της Ιταλίας μειώθηκαν κατά 19% την περίοδο 1991-2020 σε σύγκριση με την περίοδο 1921-1950, ενώ τις επόμενες δεκαετίες η μείωση μπορεί να αυξηθεί στο 40%.

«Παρατηρούμε μια αργή αλλά ανελέητη συρρίκνωση των αποθεμάτων νερού στη χώρα μας», δήλωσε ο Πατουανέλι στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και του καύσωνα που έχει κάνει τον ποταμό Πάδο, μια αρτηρία κρίσιμη για την άρδευση σε μια περιοχή με σημαντική παραγωγή φρούτων, λαχανικών και σιτηρών, να στερέψει, η κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε αρκετές βόρειες περιοχές της χώρας.

Ενώ ο έντονος καύσωνας και η ξηρασία ευθύνονται για την παρούσα κρίση, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας (ISTAT) κάθε χρόνο χάνεται το 42% του πόσιμου νερού της χώρας λόγω της άσχημης κατάστασης των υποδομών ύδρευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα