ΑΘΗΝΑ
15:09
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 30 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, έδωσε εντολή στον στρατό και την αστυνομία «να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουν την τάξη», αφού οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο γραφείο του. Οι διαδηλωτές «θέλουν να με εμποδίσουν να εκπληρώσω τις ευθύνες μου ως υπηρεσιακός πρόεδρος», ανέφερε σε τηλεοπτική του δήλωση.

«Δεν μπορούμε να σκίσουμε το σύνταγμά μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους φασίστες να αναλάβουν τα ηνία. Πρέπει να τερματίσουμε αυτή την φασιστική απειλή για τη δημοκρατία», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι τα κρατικά κτίρια που καταλαμβάνουν οι διαδηλωτές πρέπει να επιστρέψουν στον έλεγχο του κράτους.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο Al Jazeera, ο Βικρεμεσίνγκε, ο οποίος ενεργεί ως πρόεδρος, «έχει διορίσει μια επιτροπή από τους τρεις διοικητές των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τον υπουργό Άμυνας» οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης.

Ενώ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σρι Λάνκα έχει δηλώσει ότι ο πρόεδρος Ρατζαπάκσα διόρισε τον Βικρεμεσίνγκε ως υπηρεσιακό πρόεδρο κατά την απουσία του, ο λαός δεν έχει δει επίσημη επιστολή παραίτησης από τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NewsWire της Σρι Λάνκα, τουλάχιστον 30 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα