ΑΘΗΝΑ
03:59
|
27.04.2024
Μιλώντας στην «Ειδική Επιτροπή» του ευρωκοινοβουλίου για την πανδημία συνέστησε στενή παρακολούθηση της κατάστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιδείνωση των επιπτώσεων της πανδημίας μέσα στους επόμενους μήνες προέβλεψε σήμερα ο γνωστός επιδημιολόγος και κύριος στρατηγικός σύμβουλος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην «Ειδική Επιτροπή» του ευρωκοινοβουλίου για την πανδημία που συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε «σημαντική» την παρακολούθηση της πανδημίας ενόψει του χειμώνα και η λήψη αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τόνισε πως υπάρχει «παγκόσμια ανάγκη για νέα γενιά εμβολίων» ενώ παρέπεμψε στις συστάσεις του EMA και του ECDC για δεύτερη ενισχυτική δόση για τους άνω των 60 και τις ευπαθείς ομάδες.

Κορωνοϊός: Σε πόση ώρα «χάνει» τη μεταδοτικότητά του – Έρευνα απαντά -  e-thessalia.gr

Αναφέρθηκε επίσης στη διάσταση της ψυχικής υγείας στην πανδημία Covid τονίζοντας ότι η Ελλάδα διόρισε υφυπουργό ειδικά στον τομέα αυτόν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μίλησε επίσης για τη στρατηγική των τεστ και της ενημέρωσης, ενώ ερωτηθείς για το αν έμειναν πίσω ασθενείς non Covid στη διάρκεια της πανδημίας, απάντησε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον φόβο των ασθενών να πλησιάσουν στα νοσοκομεία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και η καθηγήτρια Έρικα Βλίγκε, επικεφαλής της Στρατηγικής της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων COVID του Βελγίου, ρωτήθηκαν από τους ευρωβουλευτές για τη συμβολή της μάσκας και για τη δυσφορία που προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους, για την έλλειψη συνεκτικών πολιτικών ως προς αυτό το θέμα και ως προς την έμφαση που πρέπει να δοθεί εναλλακτικά στον καλό εξαερισμό και στην ποιότητα του αέρα.

Οι επιστήμονες συγκλίνουν ότι η συνεισφορά της μάσκας είναι σημαντική, σημείωσαν οι δύο εμπειρογνώμονες, δεχόμενοι ότι ως προς την εφαρμογή του μέτρου υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Υπήρξαν ερωτήσεις με προβληματισμό για τον εμβολιασμό των παιδιών, δεδομένου ότι ασθενούν με ήπια συμπτώματα, θέμα στο οποίο η Ε. Βλίγκε απάντησε ότι ο κίνδυνος είναι μαζί με τα παιδιά να ασθενήσουν και μεγαλύτερες ηλικίες που έρχονται σε επαφή μαζί τους, ενώ προτεραιότητα είναι να μείνουν ανοικτά τα σχολεία και οι δημόσιοι χώροι στους οποίους κινούνται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα