ΑΘΗΝΑ
10:04
|
27.09.2022
«Ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος μάχεται ενάντια στη Ρωσία μέσω των Ουκρανών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος στον οποίο η Δύση μάχεται ενάντια της Ρωσίας μέσω Ουκρανών στρατιωτών.

«Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι εν μέσω του παγκόσμιου πολέμου, όλες οι δηλώσεις ότι πρόκειται για περιφερειακό ή τοπικό πόλεμο πρέπει να σταματήσουν. Ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος μάχεται ενάντια στη Ρωσία μέσω των Ουκρανών. Είναι μια παγκόσμια σύγκρουση», είπε σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Pink TV.

Ο Σέρβος ηγέτης ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι αποκαλυπτική για τα Βαλκάνια, και ορκίστηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή.

Η Σερβία, που έχει ισχυρούς πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Ρωσία, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, τον Μάρτιο, η χώρα τάχθηκε υπέρ ενός ψηφίσματος του ΟΗΕ που απαιτούσε από την Ρωσία να τερματίσει την εισβολή στην Ουκρανία και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ολοκληρώνονται τα δημοψηφίσματα σε Ντονμπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζια

Έντονες διαμαρτυρίες για την κρατική κηδεία του Σίνζο Άμπε

Οι οικογένειες των 43 αγνοούμενων μαθητών στο Μεξικό απαιτούν δικαιοσύνη

Νέα πορεία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα