ΑΘΗΝΑ
20:29
|
19.04.2024
«Ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος μάχεται ενάντια στη Ρωσία μέσω των Ουκρανών».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος στον οποίο η Δύση μάχεται ενάντια της Ρωσίας μέσω Ουκρανών στρατιωτών.

«Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι εν μέσω του παγκόσμιου πολέμου, όλες οι δηλώσεις ότι πρόκειται για περιφερειακό ή τοπικό πόλεμο πρέπει να σταματήσουν. Ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος μάχεται ενάντια στη Ρωσία μέσω των Ουκρανών. Είναι μια παγκόσμια σύγκρουση», είπε σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Pink TV.

Ο Σέρβος ηγέτης ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι αποκαλυπτική για τα Βαλκάνια, και ορκίστηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή.

Η Σερβία, που έχει ισχυρούς πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Ρωσία, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, τον Μάρτιο, η χώρα τάχθηκε υπέρ ενός ψηφίσματος του ΟΗΕ που απαιτούσε από την Ρωσία να τερματίσει την εισβολή στην Ουκρανία και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα