ΑΘΗΝΑ
00:07
|
19.04.2024
Η λειτουργία του αγωγού Nord Stream σταμάτησε για δέκα ημέρες επισκευών την Δευτέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 παρά την απόφαση του Καναδά να επιστρέψει μιας απαραίτητης για την λειτουργία του αγωγού τουρμπίνας μετά την επισκευή της στην χώρα.

Η λειτουργία του αγωγού Nord Stream σταμάτησε για δέκα ημέρες επισκευών την Δευτέρα. Η Gazprom είχε αποδώσει την πρόσφατη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του αγωγού κατά 40% στην μη παράδοση μιας τουρμπίνας, η οποία επισκευάζεται στον Καναδά από την γερμανική εταιρεία Siemens.

Το περασμένο Σάββατο, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την επιστροφή του εξοπλισμού στην Ρωσία μέσω Γερμανίας, παρά τις εκκλήσεις τις Ουκρανίας προς το αντίθετο.

Σε δήλωσή της, η Gazprom ανακοίνωσε πως η εταιρεία «δεν διαθέτει κανένα έγγραφο που να επιτρέπει στην Siemens να μεταφέρει την τουρμπίνα» εκτός Καναδά.  «Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατό να εξαγάγουμε αντικειμενικό συμπέρασμα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κατάστασης σχετικά με την ασφαλή λειτουργία» του αγωγού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα