ΑΘΗΝΑ
15:11
|
28.04.2024
Σχεδόν 16 τόνοι ανθρώπινης τέφρας ανακαλύφθηκαν κοντά σε στρατόπεδο συγκέντρωσης βόρεια της Βαρσοβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ομαδικός τάφος που περιέχει ανθρώπινη τέφρα που ισοδυναμεί με 8.000 ανθρώπους ανακαλύφθηκε κοντά σε πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στην Πολωνία, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της χώρας.

«Είναι η απόδειξη του πόσο διεξοδικά προσπάθησαν οι Γερμανοί να εξαλείψουν τα ίχνη της γενοκτονίας που διέπραξαν στην Ανατολική Ευρώπη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο σχετικά με την ανακάλυψη του ομαδικού τάφου κοντά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Soldau, περισσότερο γνωστό ως Dzialdowo, βόρεια της Βαρσοβίας.

Το στρατόπεδο χτίστηκε όταν η Ναζιστική Γερμανία κατέλαβε την Πολωνία και χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξόντωσης Εβραίων, πολιτικών αντιπάλων και μελών της πολωνικής πολιτικής ελίτ.

Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των αιχμαλώτων που δολοφονήθηκαν στο Soldau σε 30.000, αλλά ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος.

Η ζοφερή ανακάλυψη περίπου 15,8 τόνων ανθρώπινης τέφρας σημαίνει ότι μπορεί να υποστηριχθεί ότι τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι πέθαναν εκεί, σύμφωνα με τον ερευνητή Τόμας Γιανκόφσκι, ο οποίος ανέφερε ότι τα θύματα που θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο πιθανότατα δολοφονήθηκαν γύρω στο 1939, ενώ το 1944, οι ναζιστικές αρχές διέταξαν Εβραίους κρατούμενους να ξεθάψουν τα πτώματα και να τα κάψουν για να εξαλείψουν στοιχεία για εγκλήματα πολέμου.

Με πληροφορίες από AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα