ΑΘΗΝΑ
22:57
|
08.02.2023
Διαμαρτύρονται ενάντια στην απελευθέρωση που θα εκθέσει την προστατευμένη βιομηχανία ταξί της χώρας σε αθέμιτο ανταγωνισμό από υπηρεσίες, όπως η Uber
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίαιη εξέλιξη είχε, χθες Τετάρτη στο κέντρο της Ρώμης, διαδήλωση οδηγών ταξί που διαμαρτύρονται ενάντια σε κυβερνητικό νομοσχέδιο που όπως υποστηρίζουν απορρυθμίζει την αγορά ταξί, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τον δρόμο στην Uber.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το Palazzo Chigi, το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, που προσπάθησαν να διασπάσουν τον κλοιό.

Οι Ιταλοί οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες ενάντια σε ένα νέο νομοσχέδιο απελευθέρωσης, το οποίο φοβούνται ότι θα εκθέσει την προστατευμένη βιομηχανία ταξί της χώρας σε αθέμιτο ανταγωνισμό από διαδικτυακές υπηρεσίες κοινής χρήσης, όπως η Uber. 

Την Τρίτη, πέντε οδηγοί ταξί αλυσοδέθηκαν στις πύλες μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο, απαιτώντας «διαύγεια και διαφάνεια» από την κυβέρνηση σχετικά με το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις σε όλη την Ιταλία αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Τορίνο, όπου περίπου 200 διαδηλωτές κατέλαβαν την πλατεία Βιτόριο Βένετο με τα οχήματά τους.

Οι χθεσινές συγκρούσεις δεν ήταν οι πρώτες, καθώς και την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών για το ίδιο θέμα.

Το θερμόμετρο όμως ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις διεθνείς αποκαλύψεις για τις πρακτικές της  Uber σε διάφορες χώρες και την χρησιμοποίηση επιθετικών τακτικών λόμπι προκειμένου η εταιρεία να κερδίσει την εύνοια κυβερνήσεων.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα ιταλικά συνδικάτα οδηγών, κατηγόρησαν χθες την κυβέρνηση, ότι κάνει τα στραβά μάτια στα σκάνδαλα και τις παράνομες πρακτικές που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με τη συμπεριφορά της Uber σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Έως τώρα η παρουσία της Uber στην Ιταλία περιορίζονταν μόνο στις μεγάλες πόλεις, όμως αναμένεται η επέκτασή της μετά την συμφωνία που οριστικοποιήθηκε τον Μάιο με την μεγαλύτερη υπηρεσία ταξί της χώρας, IT Taxi σε 80 ακόμα πόλεις.

Πηγή: thelocal.it

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς τέλος η αύξηση των θυμάτων από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Ελεύθερος με αναστολή ο Πέτρος Φιλιππίδης

Βρήκαν συνδυασμό που αυξάνει τις πιθανότητες ψυχικών διαταραχών.

Οκταετή κάθειρξη στον Πέτρο Φιλιππίδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα