ΑΘΗΝΑ
01:11
|
25.04.2024
Οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένες να κάνουν μεγάλες παρακάμψεις γύρω από την Σαουδική Αραβία καθ' οδόν προς το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι πρόκειται να επιτρέψει σε όλους τους αερομεταφορείς την πρόσβαση στον εναέριο χώρο της, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες υπερπτήσεις από και προς το Ισραήλ, σε μια ένδειξη της βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Η Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (GACA) ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος της χώρας είναι πλέον ανοιχτός σε όλους τους αερομεταφορείς που πληρούν τις απαιτήσεις της για υπερπτήσεις, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις που ορίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ των πολιτικών αεροσκαφών.

Η απόφαση θα «συμπληρώσει τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην εδραίωση της θέσης του βασιλείου ως παγκόσμιου κόμβου που συνδέει τρεις ηπείρους και στην ενίσχυση της διεθνούς αεροπορικής συνδεσιμότητας», πρόσθεσε η GACA.

Η ανακοίνωση του Ριάντ θα σημάνει συντομότερες πτήσεις από την Ασία προς το Ισραήλ, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν αυτά τα δρομολόγια δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένες να κάνουν μεγάλες παρακάμψεις γύρω από την Σαουδική Αραβία καθ’ οδόν προς το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πρόκειται να πετάξει σήμερα στην Σαουδική Αραβία από το Ισραήλ στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, χαιρέτισε την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας.

«Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για μια πιο ολοκληρωμένη, σταθερή και ασφαλή περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανικού λαού, καθώς και για την ασφάλεια και την ευημερία του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα