ΑΘΗΝΑ
02:42
|
25.04.2024
Για «αυτοκτονικές» κυρώσεις μίλησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Στην κατάργηση της ανώτατης τιμής στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας προχώρησε η Πολωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «αυτοπυροβολήθηκε στους πνεύμονες» με τις αλόγιστες οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία, οι οποίες, εάν δεν ανατραπούν, κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Καθώς οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν περιοριστεί και το κόστος των καυσίμων έχει εκτιναχθεί, η Πολωνία, αναγκάστηκε την Τετάρτη να καταργήσει το ανώτατο όριο τιμής στις υπηρεσίες κοινής ωφελείας που ίσχυε εδώ και χρόνια, ανατρέποντας μια από τις δεσμεύσεις του και να προχωρήσει στην απαγόρευση εξαγωγών καυσίμων.

«Αρχικά, νόμιζα ότι είχαμε πυροβοληθεί μόνο στο πόδι, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει πυροβοληθεί στα πνευμόνια και λαχανιάζει», είπε ο Όρμπαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κρατικό Πολωνικό ραδιόφωνο.

Πρόσθεσε δε, ότι ναι μεν η Ουκρανία χρήζει βοηθείας, αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους, καθώς οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει εκτεταμένη ζημιά στην ευρωπαϊκή οικονομία χωρίς να αποδυναμώσουν τη Ρωσία ή να φέρουν τον πολύμηνο πόλεμο πιο κοντά σε οποιαδήποτε λύση.

«Οι κυρώσεις δεν βοηθούν την Ουκρανία. Αντιθέτως, είναι επιζήμιες για την ευρωπαϊκή οικονομία και αν αυτό συνεχιστεί θα εξοντώσουν την ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ανυπόφορο», πρόσθεσε, κάνοντας λόγω για την ανάγκη οι Βρυξέλες να παραδεχτούν πως η πολιτική κυρώσεων που επέλεξαν, βασίστηκε σε λανθασμένες υποθέσεις και πρέπει να αλλάξει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα