ΑΘΗΝΑ
21:18
|
19.05.2024
Απειλούνται χιλιάδες ελαιόδεντρα, μελίσσια και κατοικίες στα χωριά Μέλαμπες, Σαχτούρια, Κρύα Βρύση. Πνέουν άνεμοι θυελλώδεις δυσχεραίνοντας το ήδη δύσκολο έργο πυρόσβεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύ δύσκολο αυτό το βράδυ με τις φωτιές στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν άνισο αγώνα ενάντια στο πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε στη θέση «Ροδάκινο» μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης προκαλώντας εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη.

Πληροφορίες της κρητικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Cretalive News αναφέρουν πως οι φλόγες έχουν κυκλώσει το χωριό Κρύα Βρύση και δυσκολεύονται να αποχωρήσουν.

Εικόνα

Παράλληλα πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους παρά τις προτροπές της πυροσβεστικής υπηρεσίας να απομακρυνθούν άμεσα.

Από το μεσημέρι αναφέρθηκε ο τραυματισμός ενός πυροσβέστη, δίχως να αναφερθεί έκτοτε άλλο παρόμοιο περιστατικό.

Γύρω στις 20.00 το βράδυ το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του χωριού Μέλαμπες Ρεθύμνου να απομακρυνθούν με κατεύθυνση τη Νέα Κρύα Βρύση.

Νωρίτερα υπήρχαν ενδείξεις πως το πύρινο μέτωπο λόγω και της φοράς των ανέμων έτεινε να κινηθεί και προς την περιοχή, Αγία Γαλήνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα