ΑΘΗΝΑ
12:32
|
14.08.2022
Ερημικές εικόνες της παραλίας που μοιάζει με πισίνα και τη λένε… Πισίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ομάδα του youtuber, Haanity, πετάει με drone πάνω από μια γνωστή παραλία, όταν λείπουν τα βαρκάκια, οι πλωτές καντίνες, τα φουσκωτά και η συνήθης πολυκοσμία του καλοκαιριού. Η παραλία Πισίνα, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, είναι από τις δημοφιλέστερες της Ηπείρου και σπάνια… αδειάζει.

Η Πισίνα βρίσκεται στο μικρό ακατοίκητο νησί του Μούρτου ακριβώς απέναντι από τα Σύβοτα.

Λίγα λόγια για την περιοχή:

Tα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 908 κατοίκους και ανήκε διοικητικά στον ομώνυμο δήμο. Σήμερα ο πληθυσμός ανέρχεται στους 875 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011). Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος, το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο.

Το 433 π.Χ., στα νερά της ευρύτερης περιοχής έγινε η ναυμαχία των Συβότων, στα πλαίσια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Επί τουρκοκρατίας, ο οικισμός ονομαζόταν Βώλια ενώ το 1927 μετονομάστηκε σε Μούρτο (ονομασία που χρησιμοποιούταν και παλαιότερα) όνομα που διατηρήθηκε μέχρι το 1940 όταν ο οικισμός έλαβε τη σημερινή του ονομασία. Το λιμάνι των Συβότων χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης ως οθωμανική ναυτική βάση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Θάσο

Άλυτο μυστήριο το απέραντο νεκροταφείο ψαριών στον ποταμό Όντερ

Στην «ψυχρή λίμνη» οφείλεται η καιρική αστάθεια  

Ακτιβιστές τσιμέντωσαν τρύπες του γκολφ στη νότια Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα