ΑΘΗΝΑ
23:47
|
26.04.2024
«Σήκωσα το βλέμμα μου από το τηλέφωνό μου και είδα την γροθιά του», δήλωσε η γυναίκα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο οποίος βρισκόταν στο Ισραήλ πριν από την επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στάλθηκε πίσω στις ΗΠΑ αφού επιτέθηκε σε μια γυναίκα στην Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times of Israel.

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της υπηρεσίας, η πρόσβασή του σε συστήματα και εγκαταστάσεις μυστικών υπηρεσιών ανεστάλη εν αναμονή περαιτέρω έρευνας», δήλωσε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας για το περιστατικό, το οποίο φέρεται να συνέβη στις αρχές της εβδομάδας.

Όπως αναφέρεται, η γυναίκα περπατούσε σε γειτονιά της Ιερουσαλήμ, όταν παρατήρησε δύο ένοπλους άνδρες να περπατούν προς το μέρος της. «Σήκωσα το βλέμμα μου από το τηλέφωνό μου και είδα την γροθιά του», δήλωσε η γυναίκα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο ένας εκ των δύο ανδρών την χτύπησε στο στήθος, την άρπαξε, την χαστούκισε, έβγαλε βίαια το σκουλαρίκι της από το αυτί της και πέταξε τα υπάρχοντά της στο έδαφος. «Φώναξα, αλλά κανείς δεν ήρθε», ανέφερε.

Τελικά, ο δεύτερος πράκτορας την βοήθησε να ξεφύγει από τον πρώτο. Στη συνέχεια, η γυναίκα υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία, και έτσι ο άνδρας συνελήφθη. Στη συνέχεια στάλθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την επόμενη διαθέσιμη πτήση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών στάλθηκε στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια προεδρικής επίσκεψης στο εξωτερικό. Τον Μάιο, στο πρώτο προεδρικό ταξίδι του Μπάιντεν στην Ασία, το οποίο περιελάμβανε επίσκεψη στη Νότια Κορέα, δύο πράκτορες στάλθηκαν στις ΗΠΑ και τέθηκαν σε διοικητική άδεια μετά από παρόμοιο περιστατικό. Η αστυνομία της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι των Μυστικών Υπηρεσιών ήταν εχθρικοί απέναντι σε έναν κάτοικο της περιοχής κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Μπάιντεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα