ΑΘΗΝΑ
08:02
|
26.04.2024
Πακέτο οικονομικής βοήθειας για τη στήριξη του συστήματος υγείας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από ένα γεμάτο πρόγραμμα που είχε στο Ισραήλ τις δύο προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, που έχει επανειλημμένα υποστηρίξει μια λύση «δύο κρατών» για το Παλαιστινιακό, συναντήθηκε σήμερα στη Δυτική Όχθη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Πριν περάσει στη Δυτική Όχθη, ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε ένα παλαιστινιακό νοσοκομείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την ώρα που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας 316 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη ενός δικτύου νοσοκομείων που εξυπηρετούν ασθενείς από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στην υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, χρηματοδότηση που διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν αντιμετωπίζεται με έντονο σκεπτικισμό από τους Παλαιστινίους, οι οποίοι βλέπουν τις ανησυχίες τους για θέματα όπως το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και η ανέγερση εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη να έχουν παραμεριστεί.

Τονίζουν επίσης ότι η Ουάσινγκτον δεν τήρησε τη δέσμευσή της για επαναλειτουργία του προξενείου για τους Παλαιστινίους στην Ιερουσαλήμ, το οποίο έκλεισε ο Τραμπ το 2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα