ΑΘΗΝΑ
01:39
|
12.05.2024
Ο άτυχος άνδρας πέθανε αβοήθητος μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδελφός του και ας απείχε το σπίτι του πέντε λεπτά από το νοσοκομείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταιγιστικές οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον τραγικό θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μετά την άρνηση νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» να τον παραπέμψει σε γιατρό μολονότι υπέφερε από δυνατούς πόνους στο στήθος επειδή δεν είχε εφημερία.

Μόλις πήρε σήμερα το απόγευμα το πόρισμα για το συμβάν, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε ΕΔΕ και στη συνέχεια ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Επιπλέον, ζήτησε την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Βάσει του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας διαπιστώθηκε πως την ώρα που ο άτυχος 49χρονος μετέβη στο νοσοκομείο με την ελπίδα ότι θα βρει ιατρική φροντίδα, υπήρχαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι και μπορούσαν άνετα να ελέγξουν το περιστατικό.

Επιπροσθέτως εξακριβώθηκε πως όντως η νοσηλεύτρια που υποδέχθηκε πρώτη τον 49χρονο ασθενή δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει αποφασίζοντας να πάρει το ρίσκο και να κρίνει η ίδια μόνη της από την περιγραφή συμπτωμάτων που της έκανε θεωρώντας πως δεν κινδύνευε επειδή ήταν περιπατικός ο ασθενής φθάνοντας στο νοσοκομείο.

Άλλο ένα εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης που προέκυψε από δηλώσεις συγγενικών του προσώπων είναι πως το σπίτι του άτυχου 49χρονου απέχει μόλις πέντε λεπτά από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Παρόλα αυτά, ο Νεμουτιάνος πέθανε αβοήθητος μέσα στο αυτοκίνητό που ανέλαβε να οδηγήσει ο αδελφός του για να τον πάει στο νοσοκομείο του Ρίου που εφημέρευε…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα