ΑΘΗΝΑ
18:58
|
25.04.2024
«Κυνική προπαγάνδα» οι κατηγορίες ότι η Ρωσία κρατά με τη βία Ουκρανούς πολίτες που έχουν καταφύγει στο έδαφός της, λέει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, αυτή τη φορά με αφορμή αμερικανικές κατηγορίες πως το Κρεμλίνο κρατάει παράνομα διαβατήρια Ουκρανών που έχουν καταφύγει στη Ρωσία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε «κυνική προπαγάνδα» τις κατηγορίες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ότι η Ρωσία κρατά με τη βία 1,6 εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες που έχουν καταφύγει στο έδαφός της, κατάσχοντας τα διαβατήριά τους και αναγκάζοντάς τους να τα αντικαταστήσουν με ρωσικά έγγραφα.

«Ο κύριος Μπλίνκεν είναι ιατρική περίπτωση», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εννοώντας ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN στη Μόσχα, ο οποίος επεσήμανε ότι σύμφωνα με Ρώσους διπλωμάτες, η πλειοψηφία των Ουκρανών αλλά και Ρώσων πολιτών έχουν συγγενείς από την άλλη πλευρά των συνόρων και ότι προφανώς οι Ουκρανοί πολίτες έχουν καταφύγει σε συγγενείς τους.

«Το αναζήτησα σε ιατρική εγκυκλοπαίδεια. Μια τέτοια περίπτωση πρέπει να περιγράφεται κάπου», σχολίασε στον λογαριασμό της στο Telegram η Ρωσίδα διπλωμάτης, αναφερόμενη στις κατηγορίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα