ΑΘΗΝΑ
04:05
|
12.05.2024
Επιβεβαιώθηκε ο φόβος των αρχών για αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Κάηκαν ζώα και χιλιάδες στρέμματα γης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα αναζωπύρωση έχει προκληθεί από τους ανέμους που πνέουν, στην περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Η φωτιά βρίσκεται στο μέτωπο του ‘Αι Γιώργη και με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη έχουν εκκενωθεί πολυτελείς κατοικίες ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διαμένοντες τουρίστες.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στο πύρινο μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Αγίου Βασιλείου. Η φωτιά που ξεκίνησε χθες νωρίς το μεσημέρι έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής γης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια.

Στην περιοχή της Ορνέ δρουν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα της Π.Υ με 22 πυροσβέστες. Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 4 εναέρια μέσα ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Το δυστύχημα είναι ότι τα καναντέρ δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν λόγω κυματισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση όλων των εστιών από Κρύα Βρύση μέχρι και πιο νότια στο Ροδάκινο.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου – Αγίας Γαλήνης που είχε διακοπεί από χθες το βράδυ στις 22.00 λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα η ισχύς των ανέμων έχει πέσει και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί χθες λόγω των καπνών έχει κατά πολύ βελτιωθεί.

Η καταστροφή από τις φλόγες Ξεκινάει Από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και έφτασε μέχρι τις πρώτες κατοικίες παραθεριστικές της Αγίας Γαλήνης. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή πρόκειται για μία καταστροφή η οποία θα καθυστερήσει την ανάταξη δυνάμεων στους αργότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής. Ο δήμαρχος μίλησε για ανυπολόγιστες ζημιές και έκανε λόγο για χαριστική βολή σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα