ΑΘΗΝΑ
05:16
|
08.05.2024
Διαδοχικές αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Παρασκευή στα νότια του Ρεθύμνου - Εκ νέου εκκενώσεις οικισμών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου, νότια του Ρεθύμνου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς δεν κατέστη δυνατό να οριοθετηθεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού μέσου ενημέρωσης iraklionews.gr, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις κατάσβεσης στους οικισμούς Ορνέ, Κρύα Βρύση, Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη και Άγιο Γεώργιο..

Μάλιστα, νωρίτερα δόθηκε εκ νέου εντολή για εκκένωση του Αγίου Γεωργίου και της Αγ. Γαλήνης, καθώς και των πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκονται στην περιοχή. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου, Γιάννης Ταταράκης, νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή επιχειρούσε από αέρος μόνο ένα ERICSON, «διότι τα άλλα τέσσερα ελικόπτερα δεν μπορούσαν» ενώ στη συνέχεια στην εναέρια επιχείρηση κατάσβεσης προστέθηκε ένα ακόμη ελικόπτερο από την Τρίπολη.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δυσκολεύει πάλι» ανέφερε ο Γ. Ταταράκης, υποστηρίζοντας πως στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με ριπές να αγγίζουν τα 10 μποφόρ. 

Οι φλόγες έχουν ήδη κάψει στο πέρασμά τους βοσκοτόπια, μελίσσια και ζώα, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού μέσου cretalive.gr,  με κατοίκους, επαγγελματίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχής να κάνουν ήδη λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα