ΑΘΗΝΑ
17:22
|
23.04.2024
Η νέα παρέμβαση κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Παρόμοιο πανό αναρτήθηκε επί σκηνής στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έκτιση της 12ετούς ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, που κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά, έλαβε χώρα χθες στην Επίδαυρο.

Πριν ξεκινήσουν η παράσταση από τους «Πέρσες» του Αισχύλου, πολίτες άνοιξαν πανό, που έγραφε «Βιαστής είναι», με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Στο τέλος της παράστασης, ένα μέλος του θιάσου διάβασε το πρόσφατο κείμενο-καταγγελία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με το οποίο ζητά την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης, στο οποίο γίνεται λόγος για «έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από την Δικαιοσύνη» καθώς και για «απόδειξη της εκδίκησης της σάπιας αστικής εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τα εγκλήματα των δικών της παιδιών».

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Καρατζάς, είχε σχολιάσει την αποφυλάκιση του τέως διευθυντή του Εθνικού με ανάρτησή του, στην οποία έλεγε ότι «Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι βιαστής. Το ίδιο δικαστήριο του δίνει το ελεύθερο να είναι βιαστής».

Προκλητική η στάση του υπουργείου Πολιτισμού

Το ΥΠΠΟΑ αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες βρίσκεται ο… ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια», αντιμετωπίζωντας τις αντιδράσεις ως «εργαλειοποίηση του Πολιτισμού» και προσθέτοντας πως «η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή», αναφερόμενο στην αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη και του Νίκου Γιατρομανωλάκη πριν από την έναρξη της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπου αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα: «Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κα Μενδώνη. Η κα Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της».

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε πως «Η χυδαία απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα προσπαθεί να καλύψει, όπως και η μέθοδός τους να βαφτίσουν την τοξικότητα πολιτική άποψη», με την Κουμονδούρου να ανταπαντά: «Κα Μενδώνη, τοξικότητα και χυδαιότητα είναι κάποιος να καλύπτει βιαστές ανηλίκων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα