ΑΘΗΝΑ
15:29
|
08.05.2024
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προχωρά ο Έλληνας Πρέσβης στο Βελιγράδι με εντολή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάβημα στη Σερβία πραγματοποιεί η Ελλάδα απαιτώντας εξηγήσεις για το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ 12 που συνετρίβη το βράδυ της 16ης Ιουλίου στα περίχωρα της Καβάλας.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι αναμένεται να επιδώσει διάβημα επισημαίνοντας εύλογα την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής για την φύση του επικίνδυνου φορτίου του αεροσκάφους.

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Το αεροσκάφος «χάθηκε» στα χωράφια - Απίστευτες  εικόνες από drone

Χτες, ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς έκανε κάποιες πρώτες ανακοινώσεις για το Αντόνοφ 12, αρκούμενος να τονίσει πως μετέφερε 11,5 τόνους «στρατιωτικό υλικό» με τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές. Ανέφερε επίσης πως το στρατιωτικό υλικό φορτώθηκε στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, 16 Ιουλίου.

Υποστήριξε ακόμη πως το φορτίο αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία με πελάτη το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές ενώ το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα