ΑΘΗΝΑ
01:34
|
20.05.2024
Μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων των υπηρεσιών ασφαλείας SBU είναι και ο αρχηγός τους και παιδικός φίλος του Ζελένσκι, Ιβάν Μπακάνοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε «καρατομήσεις» ανώτερων στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας και του γενικού εισαγγελέα προχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναζητώντας πιθανώς αποδιοπομπαίους τράγους για τις εξελίξεις σε «νευραλγικά» πεδία συγκρούσεων.

Με εντολή του αποπέμφθηκαν πάνω από 60 αξιωματούχοι της μυστικής υπηρεσίας καθώς και η γενική εισαγγελέας με αφορμή «εκατοντάδες υποθέσεις» φερόμενης «προδοσίας και συνεργασίας με τη Ρωσία» σε μία περίοδο κατά την οποία οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις κατά του ουκρανικού στρατού.

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως άνοιξαν 651 υποθέσεις με την κατηγορία της «προδοσίας» και της «συνεργασίας» με εχθρικές δυνάμεις κατά αξιωματούχων αρχών επιβολής του νόμου.

Οι πιο «ηχηρές» από τις δεκάδες αποπομπές ήταν αυτή του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας (και παιδικού φίλου του Ουκρανού Προέδρου) Ιβάν Μπακάνοφ και της Γενικής Εισαγγελέα Ιρίνα Βενεντίκτοβα  που είχε αναλάβει τη δίωξη ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.

Από την προεδρία της Ουκρανίας επιβεβαιώθηκαν με ανακοίνωση οι «καρατομήσεις» των δεκάδων αξιωματούχων δίχως να διευκρινιστούν οι λόγοι αυτής της απόφασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα