ΑΘΗΝΑ
19:04
|
26.04.2024
ΟΠΚΕ με τζιπ «εισέβαλαν» σε μουσική εκδήλωση hip-hop της ομάδας «Ατάκτως τακτικά» κατά των «αναπλάσεων» και τελικά κατηγορούνται… για κλοπή ρεύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν δύο ενήλικες και έναν ανήλικο στο Πάρκο Δρακόπουλου, όπου χθες Κυριακή (17/7) η ομάδα «Ατάκτως τακτικά» έστησε μια αυτοοργανωμένη μουσική εκδήλωση hip-hop open mics κατά των «αναπλάσεων» και ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων χώρων. Οι δυνάμεις ΟΠΚΕ εμφανίστηκαν με τζιπ στο πάρκο Δρακόπουλου και αφού «τραμπούκισαν» τους παριστάμενους στην εκδήλωση, προχώρησαν σε συλλήψεις με τις κατηγορίες για ρευματοκλοπή και αντίσταση!

Μετά την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, ο κόσμος της γειτονιάς συγκεντρώθηκε αρχικά στο Πάρκο και στη συνέχεια με μικρή πορεία κατέληξε στο ΑΤ Πατησίων (Αγίας Λαύρας) όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα. Σήμερα Δευτέρα (18/7) οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου σε λίγο θα ξεκινήσει το κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

«Όχι» στο τσιμέντωμα

Η Συνέλευση υπεράσπισης «Πάρκου Δρακοπούλου» τάσσεται ενάντια στο σχέδιο  ανάπλασης του κληροδοτήματος. Επισημαίνει ότι τον «Μάιο του 2022, τοποθετήθηκε στην είσοδο του πάρκου Δρακόπουλου πινακίδα που απεικονίζει το σχέδιο της ανάπλασης του κληροδοτήματος Δρακόπουλου. Το έργο ‘βιτρίνα’ που έχει προτείνει η εταιρεία ECOSCAPES Ι.Κ.Ε αποτελεί άλλο ένα βήμα στη χρόνια προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων ώστε το πάρκο Δρακόπουλου να τσιμεντοποιηθεί, να εμπορευματοποιηθεί και εν τέλει ένα κομμάτι του να χτιστεί».

Η Συνέλευση καταγγέλλει ότι «σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που εκπόνησε η μελετητική ECOSCAPES, το έργο περιλαμβάνει προπαρασκευαστικές εργασίες όπως κλαδέματα και μεταφυτεύσεις υφιστάμενων θάμνων, κόψιμο δέντρων και θάμνων, και οικοδομικές εργασίες, οι οποίες θα καλύψουν το χώμα με διάφορα οικοδομικά/βιομηχανικά υλικά σε ποσοστό πάνω από το μισό της συνολικής επιφάνειας. Έτσι, στο σύνολο των περίπου 8 στρεμμάτων που καλύπτει το κτήμα και το πάρκο, ενώ οι νέες φυτευτικές επιφάνειες θα καλύπτουν μονάχα 3.340 m², οι οικοδομικές θα είναι 4.200 m² και στις οποίες θα περιλαμβάνονται: 3.020 m² διάστρωση με αδρανές 3Α, 480 m² με κυβόλιθο, 630 m² το πάρκο σκύλων, και 70 m² με αντικραδασμικό δάπεδο».

Τέλος, διεκδικούν τα εξής:

  • Συντήρηση πάρκου: Συντήρηση και καθαρισμός του πάρκου από την υπηρεσία πρασίνου όπως είναι αυτονόητο. Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι προσπαθούμε να συντηρήσουμε το πράσινο και ο Δήμος αντί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, κόβει το νερό του πάρκου.
  • Δημιουργία παιδικής χαράς: Σε μία πόλη που αντιστοιχούν χιλιάδες παιδιά ανά παιδική χαρά, ο Δήμος ξηλώνει και καταστρέφει ξανά και ξανά όλα τα παιχνίδια που βάζουμε και συντηρούμε με λεφτά μας οι κάτοικοι.
  • Αναστήλωση των Διατηρητέων – Διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης: Τα εναπομείναντα 2 χαρακτηρισμένα κτίρια (ΦΕΚ Β 621/1983, ΦΕΚ Δ 573/1983) είναι εκτός μελέτης. Ο Δήμος τα αφήνει για άλλη μια φορά στη μοίρα τους με προφανή στόχο πια να καταρρεύσουν πλήρως και να αποχαρακτηριστούν, δίχως καμία απαίτηση για αποζημιώσεις από τον υπαίτιο ιδιοκτήτη Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
  • Χαρακτηρισμός όλου του κληροδοτήματος ως Κοινόχρηστο Πράσινο: Επαναφορά σε ισχύ του ρυμοτομικού του ‘81 (ΦΕΚ Δ 513/1981) που καταπατήθηκε από την επιβολή όρων δόμησης στο πάρκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα