ΑΘΗΝΑ
00:53
|
17.04.2024
Η σύλληψή του έγινε στο Λουμούμπασι με αφορμή τη συνάντησή του με στελέχη ένοπλης οργάνωσης αυτονομιστών της επαρχίας Κατάνγκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών της ΛΔ Κονγκό ANR είναι από την Κυριακή ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλας Νιάρχος με αφορμή τις επαφές που είχε με ένοπλες αυτονομιστών Μάι-Μάι που διεκδικούν την ανεξαρτησία της μεγάλης κογκολέζικης νοτιοανατολικής επαρχίας Κατάνγκα, πλούσιας σε χαλκό, ουράνιο, διαμάντια, κοβάλτιο και «σπάνιες γαίες» που είναι κρίσιμες για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Η σύλληψη του Νιάρχου και ενός Κογκολέζου δημοσιογράφου έγινε στη νοτιοανατολική πόλη Λουμούμπασι και από εκεί μεταφέρθηκαν για ανακρίσεις στην πρωτεύουσα της ΛΔ Κονγκό, Κινσάσα.

Ο 33χρονος Ελληνοαμερικανός που γράφει για τα αμερικανικά ΜΜΕ, «The Nation» και «The New Yorker» φέρεται πως είχε επαφές με ενόπλους της οργάνωσης Bakata Katanga ο αρχηγός της οποίας Gédéon Kyungu Mutanga Wa Bafunkwa Kanonga, γνωστός και ως Διοικητής Γεδεών, έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου σε βάρος πολλών αμάχων και για στρατολόγηση παιδιών.

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος είναι πρωτότοκος γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, εγγονός του θρυλικού εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου και ανιψιός του δισεκατομμυριούχου Φίλιππου Νιάρχου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα