ΑΘΗΝΑ
17:20
|
19.04.2024
Νέες διαδηλώσεις αναμένονται και σήμερα παρά τα αυστηρά μέτρα των δυνάμεων ασφαλείας. Αύριο, θα εκλεγεί νέος πρόεδρος από τη βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, την νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης που επέβαλε πριν λίγες μέρες ο υπηρεσιακός Πρόεδρος Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, νέες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, καθώς η κατάσταση παραμένει έκρυθμη τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά δεδομένου του κύματος ακρίβειας και ελλείψεων που σαρώνει εκατομμύρια νοικοκυριά εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες.

Τρία άτομα έχουν υποβάλλει αίτηση υποψηφιότητας στις εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο, Τετάρτη, στο κοινοβούλιο, τα μέλη του οποίου θα κληθούν να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο μετά την άτακτη φυγή του προηγούμενου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα στη Σιγκαπούρη.

Οι τρεις υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο της Σρι Λάνκα είναι:

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος που έχει διατελέσει στο παρελθόν το ίδιο αξίωμα, καθώς και τα αξιώματα του υπουργού και βουλευτή, Ράνιλ Βικρεμεσίνγκε, ο αντιπολιτευόμενος πρώην υπουργός Πληροφοριών και ΜΜΕ Ντάλας Αλαχαπερούμα και ο υποψήφιος βουλευτής  του μαρξιστικού «Εθνικού Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας» (που διαθέτει μόνο τρεις βουλευτές) Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκα.

Meet the 3 Candidates in the Race to Become Sri Lanka's President: Sajith  Premadasa, Dullas Alahapperuma, Ranil Wickremesinghe

Νωρίτερα απέσυρε την υποψηφιότητά του ο αντιπολιτευόμενος Σατζίθ Πρεμαντάσα που αρχικά φαινόταν ως το «φαβορί» μεταξύ των άλλων υποψηφίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Amber Alert: Εξαφάνιση 11χρονου από χώρο φιλοξενίας στην πλατεία Αττικής

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα