ΑΘΗΝΑ
07:23
|
17.05.2024
Η πύρινη κόλαση έχει φωλιάσει από τα τέλη Μαΐου και στην Αλάσκα. Εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής γης έχουν ήδη γίνει στάκτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πυρκαγιές δεν γνωρίζουν πλέον σύνορα ούτε στα πιο ψυχρά μέρη. Στον αστερισμό της φωτιάς ζουν εδώ και καιρό οι κάτοικοι της Αλάσκας. Σήμερα παραμένουν σε εξέλιξη 264 εστίες φωτιάς και αναμένεται να καταρρίψουν το ρεκόρ του 2004 οπότε είχαν καταστραφεί 6,5 εκατομμύρια εκτάρια δασικής έκτασης.

Από τις εκατοντάδες πυρκαγιές στην Αλάσκα οι πιο ανεξέλεγκτες είναι εκείνες μαίνονται στο σύμπλεγμα Ιστ Φορκ της δυτικής Αλάσκας που ξεκίνησαν στις 31 Μαΐου και στο Μπρίστολ Μπέι που έχουν ήδη καταστρέψει περίπου μισό εκατομμύριο εκτάρια δασικής γης.

Από τις αρχές Απρίλη στην Αλάσκα έχουν καταγραφεί πάνω από 500 δασικές πυρκαγιές προκαλώντας τις εκκενώσεις καταυλισμών μεταλλωρύχων, χωρικών και απομονωμένων οικισμών αυτοχθόνων.

Από τις 15 Ιουνίου κάηκαν πάνω από 405.000 εκτάρια δασικής έκτασης, όσα δηλαδή καίγονται «συνήθως» σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ως τα μέσα τρέχοντος μηνός υπολογίζεται πως έγιναν στάχτη πάνω από 1.200.000 εκτάρια γης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα