ΑΘΗΝΑ
13:51
|
20.04.2024
Επαναπροσλαμβάνονται οι πιλότοι των Σκανδιναβικών Αερογραμμών που είχαν απολυθεί λόγω πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πιλότοι των Σκανδιναβικών Αερογραμμών (SAS) στη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Δανία ανακάλεσαν σήμερα μια απεργία που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση εδώ και εβδομάδες μετά την επίτευξη συμφωνίας με την διοίκηση.

Η SAS δήλωσε ότι η απεργία οδήγησε στην ακύρωση περισσότερων από 3.700 πτήσεων, επηρεάζοντας περίπου 380.000 επιβάτες, προσθέτοντας ότι η αποχώρηση κόστισε 100-130 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (9,5-12,3 εκατομμύρια ευρώ) την ημέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SAS, Άνκο βαν ντερ Βερφ, δήλωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για τα επόμενα πεντέμισι χρόνια που εγγυάται τόσο εξοικονόμηση κόστους για την αεροπορική εταιρεία όσο και εργασιακή ασφάλεια για τους πιλότους.

Περίπου 900 πιλότοι απήργησαν την 4η Ιουλίου, επικαλούμενοι ανεπαρκείς μισθούς και μη ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας και εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την απόφαση του αερομεταφορέα να προσλάβει νέους πιλότους για να καλύψει τις κενές θέσεις στις θυγατρικές αεροπορικές εταιρείες, SAS Link και SAS Connect, αντί να επαναπροσλάβει πρώην πιλότους που απολύθηκαν λόγω της πανδημίας.

«Οι πιλότοι έχουν εξασφαλίσει μια σημαντική τομή. Τετρακόσιοι πενήντα πιλότοι που απολύθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν εγγυημένη επαναπασχόληση και οι συλλογικές συμβάσεις των πιλοτικών ενώσεων θα ισχύουν επίσης για τις νέες εταιρείες SAS Connect και SAS Link», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο των πιλότων της SAS.

Η Scandinavian Airlines ανήκει μερικώς στις κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Δανίας. Το 2018, η Νορβηγία πούλησε το μερίδιό της, αλλά κατέχει χρέος στην αεροπορική εταιρεία και έχει δηλώσει ότι ενδέχεται να είναι πρόθυμη να το μετατρέψει σε μετοχικό κεφάλαιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα