ΑΘΗΝΑ
10:10
|
26.04.2024
Η πυρκαγιά απειλεί σπίτια στο Ντράφι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην Πεντέλη. Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο μέτωπα – το ένα κινείται αργά προς το βουνό και το δεύτερο κινείται νότια προς Ντράφι-Νέα Πεντέλη. Η πυρκαγιά απειλεί πλέον σπίτια στο Ντράφι, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112. Μήνυμα εκκένωσης στάλθηκε και σε όσους βρίσκονται σε Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι.

Αποφασίστηκε επίσης η εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων στην Πεντέλη. Εικοσιένα παιδιά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού ενώ 15 παιδιά πήραν εξιτήριο. Την επιχείρηση μεταφοράς των παιδιών συντονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση πάνω από το Ντράφι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων 1 ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού και 1 ακόμη ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, με την βοήθεια μεγάλης δύναμης εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχώρησαν. Δόθηκε εντολή να συνδράμουν δύο αεροσκάφη τύπου Canadair από Ελευσίνα και δύο από Θεσσαλονίκη. Τα ελικόπτερα συνεχίζουν να επιχειρούν. Τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21:10 το βράδυ.

Για τις διαδικασίες της εκκένωσης στο Ντράφι επιχειρούν 150 αστυνομικοί με 45 οχήματα. Εκκενώνεται και το προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου, που βρίσκεται στην Πεντέλη, από τις εγκαταστάσεις, καθώς η πυρκαγιά έχει ενταθεί.

Η κυκλοφορία έχει σταματήσει στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414, έως την θέση Άγιος Πέτρος. Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Καλισσίων και Παπαδιαμάντη, προς Ντράφι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε πως «Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα και από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα