ΑΘΗΝΑ
21:54
|
23.06.2024
Ευθύνες ρίχνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη, ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου, στην προσπάθειά του να αποκρούσει την σφοδρή κριτική που δέχεται το Μαξίμου και το υπουργείο Πολιτισμού για τη σκανδαλώδη αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δύο βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση Λιγνάδη κάνοντας λόγο για απόπειρα στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης και θέτοντάς την σε τρεις διαστάσεις: Τη δικαστική, τη θεσμική και την πολιτική.

Κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε «Αν η δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να κρίνει την υπόθεση βάσει των αλλαγών επί ΝΔ, η ποινή θα ήταν ισόβια φυλάκιση. Ως προς τη δικαστική διάσταση, λοιπόν, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.»

Ο Γιάννης Οικονόμου φαίνεται ότι υιοθέτησε μια θέση που έχει ήδη διαψεύσει η αντιπολίτευση περί αλλαγών στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ψηφίστηκε την 1/7/2019 επί υπουργίας Μιχάλη Καλογήρου.

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης και απόπειρα απαξίωσης της δικαιοσύνης, ενώ αναφέρθηκε ότι εάν η δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να κρίνει την υπόθεση βάσει των αλλαγών που έκανε η Ν.Δ. ο Δημήτρης Λιγνάδης θα καταδικαζόταν σε ισόβια. Ταυτόχρονα, αρνήθηκε να απαντήσει τόσο για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τις πρόσφατες παρεμβάσεις πολιτών και ηθοποιών όσον αφορά την υπόθεση, όσο και για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου από την κυβέρνηση της ΝΔ και την κωλυσιεργία των αρμόδιων αρχών στη σύλληψή του.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διαφοροποίηση της θέσης του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος δήλωσε χθες απερίφραστα ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να ανέχεται βιαστές να είναι εκτός φυλακής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα