ΑΘΗΝΑ
22:33
|
22.07.2024
Η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών καταγγέλλει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δέχθηκαν απειλές από την ΕΛ.ΑΣ.
Προσφυγικά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia, η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών καταγγέλλει αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε 15χρονο συλληφθέντα και καλεί σε συγκέντρωση και στήριξη έξω από τα Δικαστήρια Ευελπίδων το Σάββατο 22/6, στις 10.00.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι: διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών κατά συναυτουργία, φθορά κατά συναυτουργία, νόμος για όπλα, άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ Χ.Κ., ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

Η κατάσταση με τον 15χρονο συλληφθέντα της κοινότητας των Προσφυγικών είναι κρίσιμη καικαλούμε όλους/ες/α σε άμεση κινητοποίηση. Έχει υποστεί βασανιστήρια σωματικά και ψυχολογικά. Η μητέρα και ο 13χρονος αδερφός του βρίσκονται σε καθεστώς τρομοκρατίας, απειλών και εκβιασμού με όπλο τον ίδιο τον 15χρονο.

Στις 5.30μ.μ., ενώ πήγαινε σε περίπτερο στην οδό Δημητσάνας, δίπλα από τη γειτονιά για να ψωνίσει, ομάδα ΔΡΑΣΗ τον συνέλαβε βίαια, πετώντας τον από το ποδήλατο και τον οδήγησε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ χτυπώντας τον και απειλώντας τον με τις εκφράσεις «μουνόπανο», «πουτάνας γιέ», «θα σε γαμήσουμε». Εκεί με εκ νέου χυδαίες σεξιστικές απειλές και κυρίως με την απειλή βιασμού, προσπάθησαν να του αποσπάσουν ομολογία, πως συμμετείχε στα χθεσινά συμβάντα που εκτυλίχθηκαν στη γειτονιά των Προσφυγικών. Ο 15χρονος τρομοκρατημένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ζητούσε δικηγόρο. Οι μπάτσοι της ΓΑΔΑ συνέχισαν το όργιο των χυδαίων σεξιστικών απειλών τους και του επαναλάμβαναν διαρκώς, ότι έχει ομολογήσει κατά την προσαγωγή, με σκοπό όχι μόνο την περαιτέρω τρομοκράτησή του , αλλά και εξασκώντας όλες τις συνήθεις σαδιστικές τους πρακτικές, να σπάσουν και να διαλύσουν το ηθικό του.Όλα τα παραπάνω συνιστούν βασανιστήρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση δε διστάζουν να τα εφαρμόσουν σε ανήλικο.

Δεν είναι τυχαίο ότι από όλα τα άτομα της γειτονιάς που μετακινήθηκαν εκτός της σε όλη την ημέραοι μπάτσοι επέλεξαν να συλλάβουν τον 15χρονο μαθητή της 2ας γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθηνών. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, μετανάστες από την Βενεζουέλα, είχαν δεχθεί ακραία βίαιη καταστολή κατά τη διάρκεια της εισβολής στα προσφυγικά στις 22/11/22 και ανήκουν και αυτοί στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που κατοικούν στη γειτονιά.

Η ΓΑΔΑ εκβιάζει την παρουσία της μάνας εκεί, με σκοπό την επικείμενη σύλληψη, καθώς με το πρωινό κατηγορητήριο, ο κάθε άνθρωπος της κοινότητας, από τους «70 αγνώστους» του κατηγορητηρίου, μπορεί να κατηγορηθεί και να συλληφθεί.

Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να αναγνωρίσει την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει προκύψει, μέσα από τους προβοκατόρικους κρατικούς και παρακρατικούς σχεδιασμούς της στρατηγικής της έντασης και να καταλάβει το όργιο της φυσικής και πολιτικής καταστολής που επιχειρεί να παίξει το κράτος, πάνω στο σώμα των Προσφυγικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

Επιτροπή για την ανάδειξη και την υπεράσπιση της κοινότητας των κατειλημμένων προσφυγικών και της συλλογικής της μνήμης #Saveprosfygika

Twitter: @prosfygika

Mail: [email protected]

Mail: [email protected]

instagram: @saveprosfygika

FB: Save Prosfygika

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΑΕ: Πολυετείς καθείρξεις σε υπηκόους Μπανγκλαντές επειδή…διαδήλωσαν

Σώοι οι πιλότοι πυροσβεστικού ελικοπτέρου που συνετρίβη στη νότια Ιταλία

Λάρισα: Πανώλη σε πρόβατα-Από τη Ρουμανία τα μολυσμένα ζώα

Πάνω από 70 οι νεκροί από σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ στο Χαν Γιούνις της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα