ΑΘΗΝΑ
19:31
|
25.04.2024
Προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία πρόκειται να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τους στόχους της εάν το ΝΑΤΟ συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν πέντε μήνες αφότου το Κρεμλίνο ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι οι στρατιωτικοί στόχοι της Ρωσίας υπερβαίνουν τώρα τις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και περιλαμβάνουν περιοχές όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη σημειώσει εδαφικές κτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και ενός «αριθμού άλλων εδαφών».

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία πρόκειται να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τους στόχους της εάν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Μετά τις αποτυχημένες ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου, η Ρωσία είχε δηλώσει ότι θα μειώσει τους στόχους της για να επικεντρωθεί στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, η γεωγραφία της μάχης έχει πλέον αλλάξει, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών έρχονται καθώς η Ρωσία σημειώνει αργή αλλά σταθερή πρόοδο στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την περιοχή του Λουχάνσκ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα