ΑΘΗΝΑ
13:00
|
04.05.2024
Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας ήταν 95-38 υπέρ της κυβέρνησης του Ντράγκι στην 315μελή Γερουσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, κέρδισε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας, αλλά το μποϊκοτάζ τριών από τους βασικούς συμμάχους του συνασπισμού του ουσιαστικά καταδίκασαν οποιεσδήποτε προοπτικές για την επιβίωση της κυβέρνησης ενότητάς του.

Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας ήταν 95-38 υπέρ της κυβέρνησης του Ντράγκι στην 315μελή Γερουσία, αφού λίγο πριν από την ψηφοφορία, εκπρόσωποι του λαϊκιστικού Κινήματος των 5 Αστέρων, οι συντηρητικές δυνάμεις του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και οι δεξιοί γερουσιαστές του κόμματος League του Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την διαδικασία.

«Σε αυτές τις ημέρες της τρέλας, το Κοινοβούλιο αποφασίζει να στραφεί εναντίον της Ιταλίας», δήλωσε ο Ενρίκο Λέττα, πρώην πρωθυπουργός που ηγείται του Δημοκρατικού Κόμματος, του μοναδικού μεγάλου κόμματος στον συνασπισμό που υποστήριξε τον Ντράγκι στην ψήφο εμπιστοσύνης. «Οι Ιταλοί θα δείξουν στις κάλπες ότι είναι σοφότεροι από τους εκπροσώπους τους».

Την περασμένη εβδομάδα ο Ντράγκι υπέβαλλε την παραίτησή του αφού έχασε την υποστήριξη ενός σημαντικού εταίρου του συνασπισμού, του λαϊκιστικού Κινήματος των 5 Αστέρων. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ιταλίας απέρριψε την προσφορά, ζητώντας του να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και να προβεί σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα