ΑΘΗΝΑ
14:16
|
20.04.2024
Η πυροσβεστική έδωσε εντολή να αναβληθεί η εκκένωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα και στην Σαλαμίνα, όπου έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στην περιοχή από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στον λόφο “Πατρίς” της Σαλαμίνας. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, και από αέρος 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Τα πύρινα μέτωπα σημειώνονται στις περιοχές Πατρίς, Ανεμόμυλοι και Σαμάρι. Η φωτιά καίει δασική έκταση, κοντά σε κατοικίες στην περιοχή Αλώνια, κοντά στο Ευριπίδειο Θέατρο, με τους ανέμους στο σημείο να είναι ισχυροί και βόρειοι, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροσβεστών αλλά και των εναέριων μέσων που έχουν σπεύσει για την κατάσβεση.

Λίγο μετά τις 18:40, στην περιοχή στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους. «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα. Στις 19:25 δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης από το 112.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα social media, η φωτιά καίει κοντά στα Λύκεια που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ υπήρξαν και πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται για εγκλωβισμένους ανθρώπους στο βουνό όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ωστόσο, καθώς πλέον υπάρχει μόνο ένα πύρινο μέτωπο στη Σαλαμίνα, με τα άλλα δυο να έχουν τεθεί υπό έλεγχο, η πυροσβεστική έδωσε εντολή να αναβληθεί η εκκένωση του Κέντρου Υγείας. Εν τέλει, χρειάστηκε η διακομιδή μόνο ενός περιστατικού με έμφραγμα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα