ΑΘΗΝΑ
12:11
|
24.04.2024
Η ακρίβεια «καίει» το πορτοφόλι των Βρετανών καθώς τον Ιούνιο έφθασε το 9,4%, ποσοστό που θεωρείται το υψηλότερο από το 1982.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1982 έφθασε τον Ιούνιο ο δείκτης των τιμών καταναλωτή στη Βρετανία. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή μετρήθηκε στο 9,4%.

ONS figures showed that real wages in the U.K. over the three months to May experienced their steepest decline since records began in 2001.

Πρόκειται για το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού από τις αρχές του 1982, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τις πιθανότητες για μία μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη, αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) τον επόμενο μήνα.

Η τελευταία αύξηση σημαίνει ότι η Βρετανία είχε το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού τον Ιούνιο, μεταξύ των υπολοίπων κρατών-μελών της ομάδας G7.

Παρόλο, που τόσο ο Καναδάς, όσο και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει το ποσοστό πληθωρισμού για τον μήνα Ιούνιο, δεν αναμένεται ότι θα πλησιάσουν κοντά στο επίπεδο αύξησης των τιμών που καταγράφηκε στη Βρετανία.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προχωρήσει σε αύξηση του κόστους δανεισμού πέντε φορές από τον Δεκέμβριο, καθώς προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση του πληθωρισμού, ώστε να μην εδραιωθεί στην βρετανική οικονομία. Ωστόσο, αναμένεται ότι το κόστος δανεισμού θα αυξηθεί και πάλι τον Αύγουστο, κατά τη συνεδρίαση για τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Πέλλα: 15χρονος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα