ΑΘΗΝΑ
03:44
|
19.04.2024
Κάθε μέλος των ενόπλων δυνάμεων που διαπιστώνεται ότι παραβιάζει τους νέους κανόνες συμπεριφοράς θα εκδιώκεται από τον στρατό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα επιτρέπει πλέον στα στρατεύματά του να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εργαζομένων στο σεξ ενώ έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό.

Οι περιορισμοί περιλαμβάνονται σε μια δέσμη νέων πολιτικών που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στον στρατό. Κάθε μέλος των ενόπλων δυνάμεων που διαπιστώνεται ότι παραβιάζει τους νέους κανόνες συμπεριφοράς θα εκδιώκεται από τον στρατό, σημείωσε το υπουργείο.

Ωστόσο, το έγγραφο δεν εξετάζει το ζήτημα της χρήσης τέτοιων υπηρεσιών στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η πορνεία είναι νόμιμη.

Plans to reverse Army troops cuts not denied by Government

«Αυτή η πολιτική υποστηρίζει την δέσμευση του υπουργείου Άμυνας να πατάξει την απαράδεκτη σεξουαλική συμπεριφορά και απαγορεύει κάθε σεξουαλική δραστηριότητα που περιλαμβάνει την κατάχρηση εξουσίας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς σεξ στο εξωτερικό. Η πολιτική θα διασφαλίσει ότι κάθε κατηγορία θα απαντηθεί, ανεξάρτητα από το πού λαμβάνει χώρα η κατηγορία, και εισάγει ένα τεκμήριο απαλλαγής για όποιον βρεθεί να εμπλέκεται στις στοχευμένες συμπεριφορές», αναφέρει η δήλωση του υπουργείου.

Η νέα πολιτική απαγορεύει επίσης στο προσωπικό να έχει σεξουαλικές σχέσεις με άτομα με κατώτερο βαθμό, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί «ανισορροπία εξουσίας». 

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά, το υπουργείο προτίθεται να λάβει προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης των ζητημάτων και της παροχής κατάρτισης σχετικά με τους διάφορους τύπους παραβάσεων που σχετίζονται με το φύλο.

«Η καταχρηστική, μεροληπτική ή ληστρική συμπεριφορά δεν έχει θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και αυτά τα μέτρα στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές», δήλωσε ο υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Λίο Ντόχερτι.

Η συμπεριφορά των Βρετανών στρατιωτών στο εξωτερικό προκάλεσε αντιδράσεις μετά τις αναφορές ότι μια εργαζόμενη στο σεξ από την Κένυα σκοτώθηκε το 2012 από έναν Βρετανό στρατιώτη. Δύο μήνες μετά από ένα πάρτι με βρετανικά στρατεύματα, το πτώμα της γυναίκας φέρεται να βρέθηκε σε βόθρο πίσω από ένα ξενοδοχείο. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της και παρά το γεγονός ότι οι πολλοί μάρτυρες αναγνώρισαν τον βασικό ύποπτο ως τον δολοφόνο, δεν έχουν επιτευχθεί καταδίκες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα