ΑΘΗΝΑ
04:24
|
05.10.2023
Mεταξύ των επικίνδυνων περιοχών για τις οποίες είχε προειδοποιήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών βρισκόταν και το Νταού Πεντέλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε σημερινή του ανακοίνωση, επισημαίνει ότι η φωτιά στην Πεντέλη ξεκίνησε από περιοχή «που είχε επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας», ενώ τονίζει ότι είχε ήδη προειδοποιήσει για την πυρκαγιά μία ημέρα πριν.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των επικίνδυνων περιοχών, για τις οποίες είχε προειδοποιήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βρισκόταν και το Νταού Πεντέλης, όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά το απόγευμα της Τρίτης (19/7) και τελικά έκαψε πολλά στρέμματα και σπίτια.

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Αυτή την στιγμή, στην Πυροσβεστική επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της φωτιάς στην Πεντέλη, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ οι δυνάμεις στην περιοχή εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν και τις τελευταίες μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί…

Posted by Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών on Wednesday, July 20, 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Συλλήψεις Εβραίων επειδή έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα