ΑΘΗΝΑ
02:48
|
27.07.2024
Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε από σήμερα νωρίς το πρωί η ροή ρωσικού φυσικού αερίου στον γερμανο-ρωσικό αγωγό Nord Stream 1 μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων βασικών εργασιών συντήρησης.

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου αναφορικά με τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

Η επανέναρξη της λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 με μειωμένη ικανότητα μεταφοράς, μετά από μία δεκαήμερη διακοπή της λειτουργίας του έγινε μετά από σχόλια του Ρώσου υπουργού των Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που δείχνουν διεύρυνση του αντικειμενικού σκοπού των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες από της έναρξη της στρατιωτικής εισβολής.

Εικόνα

Ο Λαβρόφ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι οι στόχοι των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, τώρα, ξεπερνούν την περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας. Πρόσθεσε ότι οι αντικειμενικοί σκοποί των πολεμικών επιχειρήσεων της Μόσχας θα διευρυνθούν περαιτέρω, αν η Δύση εξακολουθήσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα μακράς ακτίνας δράσης, όπως τα συστήματα εξελιγμένων ρουκετών πυροβολικού (HIMARS).

«Αυτό σημαίνει ότι οι γεωπολιτικοί στόχοι θα επεκταθούν ακόμη παραπέρα από την παρούσα σημερινή γραμμή των πολεμικών επιχειρήσεων» είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν κάποιο νόημα επί του παρόντος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε αργότερα στο RIA Moscow ότι δεν κλείνει την πόρτα σε συνομιλίες με το Κίεβο, παρά τα σχόλια του Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα