ΑΘΗΝΑ
10:20
|
25.04.2024
Στο Νταού Πεντέλης ξεκίνησαν δύο ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών, ενώ η φωτιά στα Μέγαρα ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με τη λήξη συναγερμού στην Πεντέλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο ενδεχόμενο εμπρησμού πίσω από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου στην Πεντέλη αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός επισημαίνοντας πως στο Νταού Πεντέλης ξεκίνησαν δύο πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικόσταθμό ΣΚΑΪ ο Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο Νταού Πεντέλης υπάρχει δασικό περιπολικό αλλά στα ανακριτικά γραφεία της διεύθυνσης εγκλημάτων εμπρησμού υπήρχαν στις 5.19 δύο ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών. Όπως ανέφερε:

  • «Ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο μέτωπα τα οποία μας προβλημάτισαν. Το περιπολικό προσπάθησε να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο, αλλά η πυρκαγιά μεταδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα λόγω του πολύ δυνατού ανέμου που κατεύθυνε την πυρκαγιά προς το Ντράφι».
5647773

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη φωτιά που σημειώθηκε χτες στα Μέγαρα ο Γιάννης Αρτοποιός παρατήρησε ότι ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα με τη λήξη του συναγερμού στην Πεντέλη και πως μετά ξέσπασαν τρεις διαφορετικές πυρκαγιές στη Σαλαμίνα.

«Προσπαθούμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές εν τη γενέσει τους, αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό. Αλλά και στο πεδίο της πρόληψης υπάρχει επαγρύπνηση με εναέριες επιτηρήσεις σε περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 4» διευκρίνισε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα