ΑΘΗΝΑ
01:10
|
29.05.2024
Oι διαμαρτυρίες έχουν προκαλέσει απώλειες άνω των 127 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι στιγμής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις εβδομάδες συνεχών διαδηλώσεων και αποκλεισμών δρόμων για το υψηλό κόστος καυσίμων και τροφίμων στον Παναμά έχουν αρχίσει να προκαλούν ελλείψεις ορισμένων τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων.

Οι αποκλεισμοί έχουν αναγκάσει την εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού του Παναμά να προβεί σε περιορισμό της τροφοδότησης της επαρχίας Νταριέν, στα σύνορα με την Κολομβία, με ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν φυσικό αέριο για την λειτουργία του σταθμού παραγωγής ενέργειας δεν μπορούν να φτάσουν. Περίπου 7.000 οικογένειες έχουν επηρεαστεί από την μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος σε 11 ώρες ημερησίως.

Στην κύρια χονδρική αγορά του Παναμά που προμηθεύει τόσο σούπερ μάρκετ όσο και μεμονωμένους καταναλωτές, υπήρχε μειωμένη κίνηση την Τετάρτη, καθώς πολύ λιγότερα προϊόντα ήταν διαθέσιμα, με έλλειψη να παρουσιάζεται σε ορισμένα λαχανικά όπως το μαρούλι και οι ντομάτες.

Η επαρχία Τσιρίκι είναι ο κύριος προμηθευτής προϊόντων του Παναμά. Οι αυτόχθονες που ζουν εκεί έχουν αποκλείσει σημαντικά τμήματα του Παναμερικανικού Αυτοκινητόδρομου, εμποδίζοντας τα φορτηγά που προσπαθούν να μεταφέρουν τα προϊόντα στην πρωτεύουσα. Οι αποκλεισμοί επηρεάζουν επίσης τις αποστολές που προέρχονται από άλλα μέρη της Κεντρικής Αμερικής.

Ομάδες που εκπροσωπούν παραγωγούς γεωργικών προϊόντων έχουν δηλώσει ότι οι διαμαρτυρίες έχουν προκαλέσει απώλειες άνω των 127 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι στιγμής.

Οι προμήθειες οξυγόνου στα νοσοκομεία στο Τσιρίκι επίσης λιγοστεύουν, αλλά το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την προμήθειά του έχει αποθέματα στην αποθήκη της στην επαρχιακή πρωτεύουσα και είναι σε θέση να ανεφοδιάσει τα νοσοκομεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε από καρκίνο ο Γιώργος Προβόπουλος

Πώς να μην ντυθείτε και τι να μην πάρετε μαζί σας αύριο στον τελικό της Conferance League

Δημοσκόπηση Μetron Αnalysis: Μακριά από τον στόχο η ΝΔ-Άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Conference League: Κλειστά τα σχολεία στις 29/5 στη Νέα Ιωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα