ΑΘΗΝΑ
21:40
|
19.04.2024
Χιλιάδες έποικοι της οργάνωσης Nachala επιχείρησαν να καταλάβουν έξι περιοχές της Δυτικής Όχθης αλλά απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι σήμερα από δυνάμεις του στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα από τα πιο σπάνια και ασυνήθιστα γεγονότα κατέγραψαν σήμερα οι δημοσιογράφοι στο Ισραήλ. Δυνάμεις του στρατού διέλυσαν μέρος της οργανωμένης συγκέντρωσης μερικών χιλιάδων Εβραίων νεαρών εποίκων σε έξι παλαιστινιακές περιοχές που προσπάθησαν να καταλάβουν με το «έτσι θέλω» στήνοντας νέο «φυλάκια» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η συγκέντρωση των εποίκων έγινε το βράδυ της Τετάρτης αφού προηγουμένως το πλήθος κατέφθασε, με δεκάδες πούλμαν, σε έξι περιοχές που βρίσκονται κοντά στις παλαιστινιακές πόλεις Ραμάλα, Σαλφίτ και Χεβρώνα.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιαίρ Λαπίντ επέτρεψε την παραμονή των χιλιάδων εποίκων εκεί όλη τη νύχτα και όταν ξημέρωσε έδωσε εντολή στον στρατό να τους διαλύσει, αφού προηγουμένως είχαν αποκλείσει για ώρες παρακείμενους παλαιστινιακούς οικισμούς και τις εισόδους σε πόλεις και χωριά.

Στο Σαλφίτ, πάνω από 1.000 έποικοι συγκεντρώθηκαν σε περιοχές κοντά στο χωριό Μπρουκίν. Ως το βράδυ της Τετάρτης υπήρχαν έποικοι που κατευθύνονταν ακόμη και πεζοί προς τις σκηνές που είχαν στήσει όσοι είχαν προπορευτεί. Ώσπου τελικά αυτοί και οι άλλοι στα άλλα πέντε σημεία διαλύθηκαν και απομακρύνθηκαν διά (σχετικής…) βίας από το στρατό.

Ανάλογες «συγκεντρώσεις» εποίκων έγιναν την Τετάρτη και κοντά στα χωριά Κομπάρ και Ντέιρ Νίθαμ, δυτικά της Ραμάλας, και στο χωριό Μπέιτ Εϊνούν και στον εποκισμό Κιργιάτ Άρμπα της Χεβρώνας.

Η οργανωμένη απόπειρα  κατάληψης παλαιστινιακών εδαφών έγινε από την οργάνωση εποίκων Nachala που διακηρύσσει ως στόχο την «ίδρυση νέων κοινοτήτων σε Ιουδέα και Σαμάρια» (δηλαδή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη). Μάλιστα η οργάνωση Nachala συγκεντρώνει εδώ και μήνες χρήματα για αυτή την «εκστρατεία» παράνομης κατάληψης παλαιστινιακών εδαφών.

Στην Δυτική Όχθη ζουν πάνω από 750.000 Εβραίοι έποικοι σε πάνω από 250 παράνομους εποικισμούς που έχουν φτιάξει με την πλήρη στήριξη όλων των ισραηλινών κυβερνήσεων και του στρατού. Θυμίζουν «πόλεις κράτη» και διαθέτουν σύγχρονα δίκτυα υποδομών πάσης φύσης ενώ οι παλαιστινιακοί οικισμοί όχι μόνον έχουν αφεθεί στην τύχη τους αλλά ζουν υπό τον συνεχή εκφοβισμό των ισραηλινών κατοχικών αρχών που εφαρμόζουν στυγνά ρατσιστικό καθεστώς διακρίσεων τύπου Απαρτχάιντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα