ΑΘΗΝΑ
06:39
|
18.04.2024
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, απόφαση για το θέμα θα ληφθεί την 26η Ιουλίου, στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίθεση της Αθήνας στην πρόταση που διατύπωσε χθες η Κομισιόν για μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου κατά 15% εξέφρασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου». Όπως είπε, «έχουμε καταθέσει προτάσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση. «Η Ελλάδα, όπως και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, είναι αντίθετη στην πρόταση της Κομισιόν για υποχρεωτική μείωση, κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου, εάν τελικά διακοπεί η τροφοδοσία από τη Ρωσία», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι το 70% του φυσικού αερίου που εισάγει η χώρα μας χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, και κατά συνέπεια θα προκαλούνταν πρόβλημα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι μία τέτοια μείωση δεν πρόκειται να συμβάλλει στην ενίσχυση των βόρειων χωρών, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, οι οποίες έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Κώστας Σκρέκας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εκφράσει την διαφωνία της με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει προβεί και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει επάρκεια.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση την 26η Ιουλίου, στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα