ΑΘΗΝΑ
18:49
|
25.04.2024
Τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Αθήνα ζητεί η οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού, από φόβο πρόκλησης επεισοδίων στην Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για λόγους ασφαλείας, ζητά η οικογένεια του θύματος με αίτημα που υπέβαλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης μεταξύ οπαδών ή άλλων ομάδων έξω από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για όσο διεξάγεται η δίκη αφενός, και αφετέρου δεδομένου του ιστορικού και των διασυνδέσεων που έχουν οι 12 κατηγορούμενοι στην πόλη, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεαστούν ή να εκφοβιστούν με κάποιο τρόπο οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα που υπέβαλλαν οι δύο δικηγόροι της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας και Αντώνιος Κυυρδόγλου, αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι «διαθέτουν τόσες πολλές διασυνδέσεις, ώστε να είναι λίαν υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεαστούν ή να εξαγορασθούν οι ένορκοι που θα κληρωθούν για την εκδίκαση της υποθέσεως, αφού η διάρκεια της δίκης προβλέπεται μακροχρόνια και θα είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσουν οι διευθύνσεις και τα ονοματεπώνυμα των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και κάποιοι να τους προσεγγίσουν κατά το διάστημα που θα αποχωρούν από το Δικαστήριο έως την επόμενη δικάσιμο και να προσπαθήσουν να τους επηρεάσουν/τρομοκρατήσουν/εκβιάσουν».

Επιπλέον επικαλείται τα εξής: «Επειδή είναι γνωστό ότι οι οπαδοί των ως άνω συγκεκριμένων ομάδων έχουν συνεργάτες αδίστακτους εγκληματίες εκτός φυλακών που θα απειλήσουν την ασφάλεια των ενόρκων, των μαρτύρων κατηγορίας, των συγγενών των θυμάτων, αλλά και των συνηγόρων τους. Οι εγκληματίες αυτοί εμφανίζονται ως κατά πρόφαση οπαδοί των ως άνω ομάδων και ιδίως του ΠΑΟΚ, ενώ διαπράττουν ανθρωποκτονίες, εμπόριο ναρκωτικών και άλλα σοβαρά αδικήματα».

Η οικογένεια του Άλκη Καμπανού ζητούν η δίκη να μεταφερθεί στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας.

Υπό αυτό το πρίσμα μεταφέροντας το αίτημα της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, η οποία θα παρασταθεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας, οι συνήγοροι της οικογένειας ζητούν την αλλαγή της έδρας του δικαστηρίου και τη διεξαγωγή της με όρους ασφάλειας στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών πρότεινε προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, πριν από λίγες μέρες, την παραπομπή των «12» για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα