ΑΘΗΝΑ
14:13
|
19.04.2024
Το γηραιότερο αρσενικό πάντα σε αιχμαλωσία στον κόσμο πέθανε σε ζωολογικό κήπο στο Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αν Αν, το γηραιότερο αρσενικό πάντα σε αιχμαλωσία στον κόσμο, υποβλήθηκε την Πέμπτη σε ευθανασία σε ηλικία 35 ετών, που αντιστοιχεί σε ανθρώπινη ηλικία 105 ετών, όπως ανακοίνωσε το θεματικό πάρκο στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο και τον φιλοξενούσε.

Υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου Ocean Park λένε ότι η απόφαση ελήφθη αφού έδειξε «σταθερά σημάδια επιδείνωσης» τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η πρόσληψη τροφής του πάντα μειώθηκε σταδιακά, έως ότου σταμάτησε να παίρνει στερεά τροφή εντελώς και να επιβιώνει μόνο με νερό και ροφήματα ηλεκτρολυτών

Οι φροντιστές του πάντα παρατήρησαν επίσης ότι τα επίπεδα της δραστηριότητάς του είχαν μειωθεί και οι περίοδοι ανάπαυσης γινόταν όλο και περισσότερο.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου αποφάσισαν τελικά να κάνουν ευθανασία στην αρκούδα «για να ανακουφίσουν την ταλαιπωρία του γηριατρικού πάντα», ανέφεραν σε δήλωσή τους την Πέμπτη.

«Ο Αν Αν μας έφερε όμορφες αναμνήσεις με πολλές στιγμές που ζεσταίνουν την καρδιά. Η εξυπνάδα και η παιχνιδιάρικη διάθεση του θα λείψουν πολύ», δήλωσε ο Πάολο Πονγκ, Πρόεδρος της Ocean Park Corporation.

Ο Αν Αν και η Τζια Τζια, το μεγαλύτερο θηλυκό γιγαντιαίο πάντα που πέθανε το 2016 σε ηλικία 38 ετών, είχαν δωριστεί από την κινεζική κυβέρνηση στο Χονγκ Κονγκ το 1999. Το μέσο προσδόκιμο ζωής του είδους είναι κάτω από 20 χρόνια στη φύση, αλλά μπορούν να ζήσουν περισσότερο στην αιχμαλωσία.

Το Ocean Park στο παρελθόν έχει δεχθεί κριτική, με ακτιβιστές να φωνάζουν ιδιαίτερα τις ζωντανές παραστάσεις του με δελφίνια – οι οποίες τελικά σταμάτησαν, αν και ορισμένοι λένε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Το πάρκο συνεχίζει να κρατά σε αιχμαλωσία μια μεγάλη γκάμα πλασμάτων, από δελφίνια μέχρι πιγκουίνους.

Η Κίνα θεωρεί τα πάντα έναν εθνικό θησαυρό, αλλά τα έχει δανείσει σε άλλες χώρες ως τρόπο να σφυρηλατήσουν πολιτικές φιλίες σε όλο τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα