ΑΘΗΝΑ
14:47
|
24.04.2024
Μαίνεται από χτες η μεγάλη πυρκαγιά στη Δαδιά Έβρου.Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κεφαλλονιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της μέρας οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στη Δαδιά Έβρου σε μία προσπάθεια να περιορίσουν και να σβήσουν την πυρκαγιά που μαίνεται από χτες σε πυκνό πευκοδάσος σχηματίζοντας πύρινο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων.

Στην περιοχή επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 εναέρια μέσα, εκ των οποίων τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκτιμηθεί η κατάσταση σχετικά με το πόσο έχει προχωρήσει η φωτιά στο Εθνικό Πάρκο.

Ο Πέτρος Ανθόπουλος που εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου μιλώνας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι το βράδυ η φωτιά είχε αρχικά καθηλωθεί λόγω των πολύ ασθενών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στη συνέχεια όμως το έργο της κατάσβεσης δυσχέραινε το γεγονός, ότι οι φλόγες κινούνταν νοτιοδυτικά σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος, εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Υπό σχετικό έλεγχο οι φωτιές στην Ηλεία και Κεφαλονιά

Οριοθετημένες είναι από το βράδυ της Πέμπτης δύο από τις τρεις πυρκαγιές στην Ηλεία. Πρόκειται για τις φωτιές που ξέσπασαν σε Τραγανό και Βάρδα ενώ βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα Άγναντα, όπου χτες τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες, ένας εκ των οποίων διακομίστηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας.

Και στις τρεις περιοχές επιχειρούν από το βράδυ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 180 πυροσβέστες με περισσότερα από 60 οχήματα, προκειμένου να θέσουν τις φωτιές υπό πλήρη έλεγχο.

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Κουρουπάτα Κεφαλονιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα