ΑΘΗΝΑ
01:41
|
07.05.2024
Η αιτία πίσω από το απόκοσμο «σύννεφο» ροζ και μωβ φωτός στην αυστραλιανή πόλη Μιλντούρα ήταν τελικά πιο «πεζή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα απόκοσμο έντονο «σύννεφο» ροζ και μωβ φωτός ξάφνιασε ή και τρόμαξε την Τετάρτη το απόγευμα τους κατοίκους της μικρής αυστραλιανής πόλης Μιλντούρα, που βρίσκεται στη βορειοδυτική πολιτεία Βικτώρια.

Κάποιοι προετοιμάστηκαν ψυχολογικά για… την άφιξη εξωγήινων. Άλλοι πιο θρησκευόμενοι σκέφθηκαν πως πλησιάζει η ώρα της Αποκάλυψης και κάποιοι άλλοι πως κάποιος αστεροειδής περνά από τη Γη επιφυλάσσοντας κάποια «σκοτεινή» έκπληξη.

Και οι τρεις υποθέσεις αποδείχθηκαν ολότελα εκτός πραγματικότητας.

Το απόκοσμο μωβ φως που έβλεπαν στον ορίζοντα σε συνοικία της πόλης δεν προερχόταν ούτε από εξωγήινους, ούτε από τους «καβαλάρηδες» της Αποκάλυψης αλλά από μία φάρμα καλλιέργειας κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Mysterious pink glow over town confirmed as medicinal cannabis facility  lighting - ABC News

Όπως εξηγεί σε σχετικό ρεπορτάζ το βρετανικό δίκτυο  BBC, η καλλιέργεια κάνναβης για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς στην Αυστραλία απαγορεύεται εκτός από την καλλιέργεια που αφορά την φαρμακευτική χρήση του φυτού που έγινε νόμιμη το 2016.

Ως εκ τούτου, οι φάρμες στις οποίες γίνεται η καλλιέργεια του φυτού συχνά καλύπτονται από ένα «πέπλο» μυστικότητας.

Στο συγκεκριμένο αγρόκτημα κλειστού τύπου της εταιρίας Cann Group συχνά λειτουργούν συστήματα θερμού φωτός για την γρηγορότερη ανάπτυξη των φυτών.

Την Τετάρτη , λόγω συννεφιάς, τα συστήματα φωτισμού ενεργοποιήθηκαν νωρίτερα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «σύννεφου» ροζ και μωβ φωτός στη φάρμα που γινόταν ορατό σε απόσταση πολλών εκατοντάδων μέτρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα