ΑΘΗΝΑ
12:20
|
19.04.2024
Η βάση, όπου διαμένει ο ηγέτης της στρατιωτικής κυβέρνησης της χώρας, βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπαμάκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Eπίθεση δέχθηκε σήμερα η κύρια στρατιωτική βάση του Μαλί, όπου ζει ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας, έξω από την πρωτεύουσα Μπαμάκο. Οι ένοπλες δυνάμεις του Μαλί δήλωσαν ότι απέκρουσαν την επίθεση και έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Σφοδρά πυρά ακούστηκαν για περίπου μία ώρα στο στρατόπεδο Κατί, περίπου 15 χιλιόμετρα από το Μπαμάκο. Μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον ηγέτη της στρατιωτικής κυβέρνησης του Μαλί, τον συνταγματάρχη Ασίμι Γκόιτα, αποχώρησε αργότερα από την οικία του στο Κατί προς την κατεύθυνση του Μπαμάκο, ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μαλί απέκρουσαν σθεναρά μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της βάσης Κατί. Ήταν νωρίς σήμερα το πρωί γύρω στις 5 η ώρα με δύο βόμβες αυτοκινήτων», ανέφερε ο στρατός. «Ο προσωρινός αριθμός των νεκρών είναι δύο δράστες οι οποίοι εξουδετερώθηκαν. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθούν οι υπεύθυνοι και οι συνεργοί τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα