ΑΘΗΝΑ
20:28
|
02.05.2024
Η οργάνωση αναφέρει πως οι πρόσφυγες δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη και μέσα για να ζεσταθούν κατά την διάρκεια της νύχτας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την ασφάλεια και την ευημερία 50 προσφύγων που βρίσκονται σε επικίνδυνες και άθλιες συνθήκες από την περασμένη Πέμπτη σε νησίδα του Έβρου, ανάμεσά τους 12 παιδιά, τρεις έγκυες γυναίκες και μια 70χρονη γυναίκα με σάκχαρο.

Επικαλούμενη πληροφορίες που έλαβαν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η HumanRights360, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως οι προσφύγισσες και οι πρόσφυγες δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη και μέσα για να ζεσταθούν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε προσωρινά μέτρα που εξέδωσε την Τετάρτη, κάλεσε τις ελληνικές αρχές να μην απομακρύνουν τους πρόσφυγες από την Ελλάδα και να τους παράσχουν τροφή, νερό και επαρκή ιατρική περίθαλψη, όπως απαιτείται, μέχρι νεωτέρας.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει επίσης ότι επί του παρόντος οι βίαιες επαναπροωθήσεις παραμένουν ανεξέλεγκτες και ατιμώρητες στα σύνορα της Ελλάδας, ενώ η ποινικοποίηση των ομάδων βοήθειας συνεχίζεται, καλώντας την Ελλάδα να συμμορφωθεί επειγόντως με τα προσωρινά μέτρα του δικαστηρίου και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει του κανόνα 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου, ώστε να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών των ατόμων στη ζωή, την σωματική ακεραιότητα και την υγεία.

Οι προσφύγισσες και οι πρόσφυγες πρέπει να διασωθούν επειγόντως, να τους παρασχεθεί υποστήριξη και υγειονομική περίθαλψη, καθώς και να τους χορηγηθεί πρόσβαση σε άσυλο, καταλήγει η οργάνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα