ΑΘΗΝΑ
04:50
|
03.05.2024
Η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας gamer στην Κένυα παλεύει να μην αναγνωρίζεται μόνο για το φύλο της, αλλά για τις ικανότητές της σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σύλβια Γκαθόνι, η πρώτη Κενυάτισσα επαγγελματίας gamer, η οποία έχει υπογράψει συμβόλαια με τις κορυφαίες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών XiT Woundz και UYU, παλεύει να αναγνωριστεί στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κύκλο των επαγγελματικών τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών με τις επιδέξιες ικανότητες της στα ηλεκτρονικά παιχνίδια .

Η 24χρονη πτυχιούχος νομικής, τώρα ένας από τους πρώτους αθλητές ηλεκτρονικών αθλημάτων που μπήκε στη λίστα Forbes των παγκόσμιων πρωτοπόρων, είναι αφοσιωμένη στο να εξουδετερώνει τους αντιπάλους με λέξεις στον πραγματικό κόσμο, στην προσπάθειά της να οριστεί με τους δικούς της όρους, χωρίς το φύλο της να αποτελεί το βασικό συστατικό της παγκόσμιας αναγνώρισής της.

«Επιμένω να με αναγνωρίζουν ως αθλητή ηλεκτρονικών αθλημάτων, όχι ως γυναίκα αθλητή ηλεκτρονικών αθλημάτων. Βάζω τις ψυχικές μου δυνάμεις στο τραπέζι, όχι τις φυσικές μου δυνάμεις, και έτσι δεν πρέπει να διαχωρίζεται (ανά) φύλο» δήλωσε η Σύλβια Γκαθόνι.

Η «QueenArrow», όπως είναι γνωστή η Γκαθόνι στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, έγινε γνωστή μέσω του βιντεοπαιχνιδιού σωματικής πάλης «Tekken», κερδίζοντας τον πρώτο της μεγάλο διαγωνισμό το 2019.

Για τη Μέρι Γουαντζίκου, μια επόπτρια στο Tric Gaming Cafe στο Ναϊρόμπι, η Γκαθόνι βοήθησε να ανοίξει η πόρτα για άλλες νεαρές γυναίκες σε μια συντριπτικά ανδροκρατούμενη αρένα.

«Η QueenArrow είναι ένας από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη επιρροή», είπε ο Γουαντζίκου.

Μόλις αποφοίτησε, η Γκαθόνι δήλωσε ότι το πτυχίο της στη νομική είναι κάτι παραπάνω από συμβατικό. Θέλει να το χρησιμοποιήσει για να αλλάξει τη νομοθεσία ώστε να βελτιώσει τη φήμη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών. Ταυτόχρονα, παλεύει για την πρόσβαση των Αφρικανών στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

«Αυτό που ελπίζω για την αφρικανική περιοχή είναι να έχουμε την ίδια πρόσβαση στις ευκαιρίες που χρειαζόμαστε για να ευδοκιμήσουμε, δηλαδή πρόσβαση σε σταθερά και τακτικά τουρνουά, δίκαιη υποδομή διαδικτύου και επίσης περισσότερα διεθνή τουρνουά με τοπικές στάσεις εδώ. Επιπλέον, περισσότεροι τοπικοί διακομιστές εδώ θα ήταν ένα συν».

Ενώ δεν παύει να ενδυναμώνει τα νέα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το επαγγελματικό αθλητισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, συμβουλεύοντας να είναι πάνω από όλα ευγενικές με τον εαυτό τους και τα λάθη τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα