ΑΘΗΝΑ
13:56
|
25.04.2024
Η μη έγκαιρη υποβολή εγκύου σε επείγουσα καισαρική τομή, προκάλεσε εν τέλει το θάνατο νεογνού ενώ η μητέρα μετακινούνταν μεταξύ Ιπποκράτειου και Παπαγεωργίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο ενός 49χρονου στην Πάτρα που τον έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μολονότι υπέφερε από έντονους πόνους στο στήθος επειδή δεν εφημέρευε, έγινε γνωστό νέο παρόμοιο περιστατικό, αυτή τη φορά, στο Ιπποκράτειο και στο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης. Τραγική φιγούρα μία έγκυος που έχασε τελικά το παιδί της μετακινούμενη από το Ιπποκράτειο, όπου κατέφυγε αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του, στο «Παπαγεωργίου» όπου δεν την υπέβαλλαν άμεσα σε καισαρική τομή.

Η μη υποβολή της εγκύου σε επείγουσα καισαρική τομή, προκάλεσε επιπλοκές και εν τέλει το θάνατο του νεογέννητου παιδιού.

Θεσσαλονίκη: Το Ιπποκράτειο αποκτά πνευμονολογική κλινική - ertnews.gr

Σε κατάσταση πένθους, η λεχώνα και ο σύζυγός της υπέβαλαν  μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 10.30 π.μ. που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν τρεισήμισι πολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και της εγκυμονούσας.

Ας σημειωθεί πάντως ότι δεν καταλογίζουν καμία ευθύνη στους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του «Παπαγεωργίου», όπου οδηγήθηκε διασωληνωμένο το βρέφος και παρά τις επίπονες προσπάθειες της διευθύντριας και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δεν κατέστη δυνατό να επανορθωθεί η κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα