ΑΘΗΝΑ
00:23
|
25.04.2024
Νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε σήμερα στη Σρι Λάνκα ο Ντίνες Γκουναουάρντενα, ενώ την ίδια ώρα ο νέος πρόεδρος διέταξε επιδρομή σε κατασκήνωση διαδηλωτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτερος βουλευτής της Σρι Λάνκα Ντινές Γκουναουαρντένα ορκίστηκε σήμερα ως νέος πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το γραφείο του, μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, καθώς το έθνος του Ινδικού Ωκεανού αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική του κρίση εδώ και δεκαετίες.

O Ντινές Γκουναουαρντένα, πρώην υπουργός από το κόμμα Podujana Peramuna, ορκίστηκε παρουσία του νυν προέδρου Βικρεμεσίνγκε και ενώπιο ένστολων στρατιωτικών, σε μια αίθουσα γεμάτη με νομοθέτες και αξιωματούχους.

Το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ορκιστεί αργότερα την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε αναμένεται ότι διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου των Οικονομικών όπως μετέδωσε το αγγλικό κανάλι επιχειρηματικών ειδήσεων ET NOW που εκπέμπει στην Ινδία, επικαλούμενο πρακτορεία ειδήσεων.

Η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού έλαβε χώρα λίγες ώρες αφότου ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν σε χώρο κατασκήνωσης αντί- κυβερνητικών διαδηλωτών στην πόλη του Κολόμπο, συλλαμβάνοντας διαδηλωτές και διαλύοντας σκηνές., με τουλάχιστον εννέα συλλήψεις, καθώς η νέα κυβέρνηση κινείται για να καταστείλει τις εξεγερσιακές διαδηλώσεις.

Η πολιτική κρίση της Σρι Λάνκα είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας οικονομικής κακοδιαχείρισης που επέφερε ελλείψεις καυσίμων και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης στην χώρα, η οποία πυροδότησε μήνες μαζικών διαδηλώσεων και τελικά ανάγκασε τον τότε πρόεδρο Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα να εγκαταλείψει τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα