ΑΘΗΝΑ
06:47
|
16.06.2024
Η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου μαίνεται για τρίτη μέρα, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, τη μεγαλύτερη περιοχή «Natura 2000» της χώρας μας, μαίνεται για τρίτη μέρα, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

Το έργο της κατάσβεσης παραμένει δύσκολο, παρά τις προσπάθειες των Αρχών. Στο μέτωπο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων, και αεροσκάφη που πραγματοποιούν ρίψεις νερού κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ο Κώστας Ποϊραζίδης, τελευταίος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, λίγο πριν τον καταργήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ., προέβη σε σοβαρή καταγγελία, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, τονίζοντας ότι «η φωτιά ήταν στη βορεινή πλευρά, πέρασε (μάλλον πάνω από το φράγμα) στη νότια πλευρά χωρίς να μπορέσουμε να τη σταματήσουμε στο ξεκίνημά της… Αυτό που είναι όμως τραγικό! Είναι η πολύ μικρή ποσότητα που είχε το φράγμα της Λύρας σε εποχή αντιπυρική. Με βάση πληροφόρηση, είχε διαρροές και έχανε νερό».

«Αλλά γιατί δεν επισκευάστηκαν αυτές οι διαρροές ώστε να είναι η λεκάνη του φράγματος πλήρως γεμισμένη ώστε αν χρειαστεί να είναι διαθέσιμο για κατασβέσεις; Η πρόληψη των πυρκαγιών ακριβώς πώς εννοείται; Πόσοι υπεύθυνοι φορείς το ήξεραν αυτό το πρόβλημα και απλώς το προσπέρασαν;» ρωτά ο καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

54 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Πυρκαγιά τώρα στην Καβάλα

Thessaly & Evros Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers

Ιωάννινα: Πορεία στην Περιφέρεια κατά των εξορύξεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα